Attu bød kongefamilien velkommen efter 50 år

Borgerne i Attu viste deres begejstring for atter at se kongefamilien i bygden.
Skrevet af Sebastian Trosborg
01. juli 2024 15:35

Kongehusets besøg i Grønland er i fuld gang. I disse dage rejser kongeparret kong Frederik og dronning Mary rundt i landet sammen med deres to yngste børn.

KNR's reporter Arnaq Nielsen følger kongeparret på rejsen, og tidligere mandag gav hun en status på det royale visit. 

- Alle de steder, vi kommer til, er der mange mennesker, der er kommet for at hilse og tage imod kongehuset. Folk er glade, og det er en stor ting, at kong Frederik og dronning Mary er på besøg, det kan man mærke. Når man snakker med folk, fortæller de, at de er meget glade og berørte af besøget, siger Arnaq Nielsen. 

Søndag deltog de kongelige tvillinger prinsesse Josephine og prins Vincent Qeqertarsuaq Race, som blev igangsat af Hans Majestæt Kongen. 

Kong Frederik 10. igangsatte året løb i Qeqertarsuaq. Foto © : KNR / Arnaq Nielsen

Jubilæum i Attu

Mandag var turen gået til Attu, hvor kong Frederik afslørede et mindesmærke for bygdens 200 års jubilæum, som var tilbage i 2018. 
Det var ikke det eneste jubilæum, der blev fejret. 

- Lige nu er kongen og dronningen i kirken. Det er jo lidt specielt, fordi kirken blev indviet for 50 år siden af dronning Margrethe, og det er også 50 år siden, at bygden har haft kongebesøg. Man kan mærke, at folk er glade og berørte af det, fortæller Arnaq Nielsen. 

Efter besøget i Attu rejser kongefamilien videre til Sisimiut, hvor der tirsdag vil være en lang række forskellige aktiviteter på programmet