Island Games: Atleterne overgik Grønlands Idrætsforenings forventninger

Det var Grønlands Idrætsforenings forventninger, at de grønlandske atleter skulle have flere medaljer end ved seneste Island Games, og med otte medaljer har atleterne mere end indfriet forventningerne.
Timersoqatigiit kattuffianni siulittaasoq, Nuka Kleemann. Foto © : GIF
14. juli 2019 18:37

Årets Island Games er overstået, og Grønland vender hjem med otte medaljer i baggagen.

Medaljehøsten lyder på tre mere end ved seneste Island Games i 2017, og dermed overgår de grønlandske atleter de forventninger, som Grønlands Idrætsforbund havde inden turneringen.

Det siger Nuka Kleemann, der er formand for GIF.

- Vores mål er altid, at vi skal have flere medaljer end sidste gang, og det har vi gjort i år med tre mere end sidst, siger Nuka Kleemann.

Formanden er da også glad for, at Grønland kunne høste flere medaljer end sidst, og det sker endda til trods for et historisk lille grønlandsk hold.

- I Grønlands Idrætsforbunds bestyrelse er vi meget glade for, at vi har fået så mange medaljer, til trods for at der var meget færre deltagere, siger Nuka Kleemann.

Turneringen handler dog ikke bare om medaljer. Det er også et sted, hvor atleter fra hele verden mødes og bliver klogere på hinandens meget forskellige baggrund.

Og igen i år var de andre øers atleter meget interesserede i de grønlandske atleter, fortæller Nuka Kleemann.

- Vi har altid været nogle interessante deltagere, fordi vi kommer fra det arktiske område, og de fleste deltagerhold er øsamfund fra Europa. Vi er meget glade for hinanden, og vi viser meget interesse for hinanden, når vi deltager i sådan en turnering, siger Nuka Kleemann.

Med den fine medaljehøst er forventningerne til næste Island Games også højere. I 2021 forventer GIF nemlig at overgå de otte medaljer, hvor turneringen afholdes i Guernsey.