Atassuts nye formand ser et lovende generationsskifte i partiet

Partiet Atassut afholdt lørdag generalforsamling i Nuuk, hvor Aqqalu Jerimiassen blev valgt som ny formand, efter den afgående Siverth K. Heilmann.
Skrevet af Karsten Sommer
10. november 2019 17:55

Søndag holder partiet seminar om den fremtidige politik. Og Aqqalu Jerimiassen er optimistisk omkring partiets fremtid.

- Den ny ledelse har fået fuld opbakning fra de delegerede. Så jeg er overbevist om partiet vil fortsætte den gode udvikling, som har været i gang længe, siger den nyvalgte formand.

Atassut har mistet mange vælgere de senere år, men Aqqalu Jerimiassen ser et lovende generationsskifte på vej i partiet.

- Atassut Ungdom-formanden Emma Lennert blev en del af forretningsudvalget, og hun er et stærkt samlingspunkt for de mange unge, som i disse år støtter op om Atassut.

Desuden håber Aqqalu Jerimiassen at søndagens seminar vil munde ud i en klarere stillingtagen til spørgsmålet om selvstændighed.

- De senere år har Atassut været lidt splittet i debatten om selvstændighed contra opbakning til Rigsfællesskabet. Ved dagens politiske seminar håber jeg at vi vender tilbage til vores oprindelige holdning. Det vil sige at ønsket om selvstændighed skal helt væk fra vores program.

- Vælgerne har været i tvivl om vi er til det ene eller det andet. Nu skal det slåes fast at vi støtter Rigsfællesskabet ligesom i Lars Chemnitz tid, lyder det fra Aqqalu Jerimiassen.

Med hensyn til samarbejde med det nuværende Naalakkersuisut venter formanden ikke store ændringer:

- Lad dem arbejde. Så længe vi holder fast i at sige hvad vi mener, så må vi respektere at de udgør flertallet, slutter Atassuts ny formand.

Aqqalu Jerimiassen blev valgt til formand med 16 stemmer, mens modkandidaten Paninnguaq M. Kruse fik 6 stemmer.