Atassut vil redde AUL

Nu blander Atassut sig i debatten om AUL. Red Arctic Umiaq Line, lyder det fra oppositionspartiet.
18. marts 2010 12:40

Grønland kan ikke klare sig uden et kystpassagerskib. Derfor skal Naalakkersuisut købe Air Greenlands aktier, for at redde Arctic Umiaq Line (AUL) ud af rederiets lukningstruede situation.

Sådan lyder det samstemmende fra Atassuts formand Gerhardt Petersen og partiets gruppeformand Finn Karlsen.

AUL er truet af lukning, efter at Air Greenland har meldt ud, at luffartsselskabet vil sælge dets aktieandel, der udgør 50 procent. Gør Air Greenland alvor af aktiesalget, frygter Arctic Umiaq Lines direktør Jette Larsen, at rederiet er nødt til at dreje nøglen om.

Royal Arctic Line ejer den anden halvdel af aktierne. Atassut foreslår, at Royal Arctic Line overtager driften af AUL, og at Naalakkersuisut søger om en tillægsbeviling hos Finansudvalget for at redde rederiet ud af krisen.

Ifølge Atassut skyldes krisen at et forsøg på at privatisere AUL har slået fejl - og det samme har Air Greenland og Royal Arctic Lines forsøg på at redde selskabet.

Naalakkersuisut vil drøfte Arctic Umiaq Lines situation på et møde i næste uge. Rederiets egen bestyrelse tager stilling til fremtiden for selskabet på et bestyrelsesmøde den 12. april.