Atassut: Udsæt 1. behandling af ændringsforslaget til fiskerilov

Udsæt 1. behandlingen af ændringsforslaget til fiskeriloven til Inatsisartuts efterårssamling 2014. Det mener Atassut, som gerne vil høre alle aktørerne indenfor fiskeri erhvervet først, før lovforslaget efter planen behandles i Inatsisartut til foråret.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
17. januar 2014 11:06

Atassut føler, at de ikke er blevet hørt af koalitionen, da de fremførte deres budskab under formanden for Naalakkersuisuts Aleqa Hammonds åbningstale i Inatsisartuts efterårssamling 2013.

- Den kommende fiskerilov har så stor betydning for Grønland og samfundet, at den ikke skal forhastes igennem. Alle parter burde også blive hørt, siger formand for Atassut, Gerhardt Petersen.

Atassut er ikke tilfreds med det nye forslag til fiskerilov, da de mener at der ikke bør indføres en knivskarp skel mellem fiskeri og produktion, sådan som Aleqa Hammond sagde i sin åbningstale til efterårssamlingen, og senest i sin nytårstale.

Det nye forslag til fiskerilov er blevet kritiseret fra flere steder, IA og GA mener atudkastet til den ny fiskerilov vil medføre fabrikslukninger, der igen vil føre til flere arbejdsløse.

Atassut mener også, at ændringen vil medfører tab af den fleksible fiskerisektor og kan have store konsekvenser for fiskerierhvervet.

- Det vi har set indtil videre er, at nogle fiskere er medejere i produktionsanlæg. Det synes vi er en god løsning, fordi de fiskere bliver som meget loyale overfor den produktionsanlæg de er medejer af, og det synes vi ikke skal fjernes, siger Gerhardt Petersen.

Atassut vil kæmpe for at udsætte behandlingen og forventer at blive hørt af Naalakkersuisut.

- Vi er nød til at gå langt og vi regner bestemt med, at vi vil blive hørt. Vi vil diskutere med vores koalitionspartner, når vi holder stor gruppe møde næste gang, siger Gerhardt Petersen.

Høring af forslag til ændring af fiskeriloven blev netop afsluttet den 6. januar 2014.