Atassut ruster sig til valg af ny ledelse og nyt program

Atassut har i dag indledt sit ekstraordinære landsmøde på Knud Rasmussenip Højskolia i Simiut. Her skal det kriseramte parti vælge ny ledelse efter, at tidligere landsstyremedlem Finn Karlsen forlod formandsposten efter partiets seneste nederlag ved valget den 2. juni. Dengang mistede partiet halvdelen af sine vælgere og sine mandater i Inatsisartut - landstinget.
29. august 2009 15:15

Siden har partiet været præget af intern uro, der kulminerede da partiets organisatoriske næstformand og konsulent Jensine Berthelsen i slutningen af juli nedlagde alle sine poster og meldte sig ud af partiet i protest mod partiets ledelse, som hun kaldte for udemokratisk.

Fire kandidater er med i opløbet om posten som ny partiformand. Det er tidligere medlem Inatsisartut - landstinget - Godmand Rasmussen, Sisimiut, Jens Peter Mølgaard, Qeqertarsuaq, Steen Lynge, Nuuk, Gerhardt Petersen, Maniitsoq, der i dag er suppleant for Atassut i Inatsisartut - landstinget.

En femte kandidat, medlem af Inatsisartut - landstingsmedlem - Knud Kristiansen, Upernavik, har i sidste øjeblik trukket sig og sendt afbud til landsmødet. Heller ikke partiets to øvrige medlemmer af Inatsisartut, Finn Karlsen og Siverth K. Heilmann er med i Sisimiut.

Formandsvalget finder sted i morgen kl. 13.00.

Til stede på landsmødet er 24 stemmeberettigede partimedlemmer, mens ligeså mange interesserede følger med på sidelinien i mødet, der åbent for offentligheden. Dagsordenen rummer 30 punkter med forslag fra enkeltmedlemmer og partiforeninger, og dagen i dag har ifølge Gerhardt Petersen været præget af en række politiske drøftelser, der skal munde ud i et politisk handlingsprogram, der kan føre landets næstældste parti tilbage til det politiske centrum.