Atassut revser INI for at være sløj med betalinger

Formand for Atassut, Gerhardt Petersen, vil have boligselskabet A/S INI's til at betale sine regninger til håndværkere til tiden.
05. september 2014 09:58

I et paragraf 37 spørgsmål til Naalakkersuisut spørger han, om regeringen har tænkt sig at forbedre og effektivisere selskabet.

- Det viste sig, at regninger, som bliver udstedt fra håndværkerne, tømrere og rørlæggere og lignende, ofte tager meget lang tid, inden INI A/S betaler.

- Så derfor har vi stillet et spørgsmål, sådan så de holder det indenfor de rammer, som de andre også skal betale, siger Gerhardt Petersen til KNR.

Han har set eksempler på op til seks måneders restance, hvilket er meget lang tid for små virksomheder.

Handler kun om seks procent
Boligselskabet, der har lavet en betalingsundersøgelse for 2013, erkender, at der ganske rigtigt kan gå en rum tid i visse tilfælde.

- Omkring 94 procent af betalingerne går efter planen, og så omkring seks procent af dem får deres penge for sent, siger INI's kommunikationschef Else Løvstrøm.

Hun begrunder med, at det er håndværkerne selv, der ikke sender regningerne til tiden. Det hænger sammen med, at de skal modetage bevis fra håndværkerne på de ordrer, de har lavet.

- Som systemet er, så skal de have en rekvisition for at kunne sende en faktura, forklarer Else Løvstrøm.

Gerhardt Petersen tilføjer i sit paragraf 37 spørgsmål, at det ville være en god ide, hvis byggebranchen fik en repræsentant i boligselskabets bestyrelsessammensætning, for at komme problemet til livs.