Atassut: IA og Siumut taler med to tunger

Når de to partier bakker op om at placere Arktisk Kommando i Narsarsuaq cementerer de samtidig Grønlands forhold til Rigsfællesskabet. Og det er stik imod deres udmelding om hurtig grønlandsk selvstændighed og løsrivelse fra Danmark, mener Steen Lynge.
20. juni 2011 05:48

Han hentyder ikke til placeringen i Narsarsuaq, men til i det hele taget at støtte en placering  af Arktisk Kommando i Grønland.

- Begge partiers formænd har udmeldt støtte til etablering af en Artisk Kommando i Grønland samtidig med, at deres medlemmer i Folketinget på vegne af partierne har udmeldt, at medlemskab i Folketinget ikke var en nødvendighed, skriver han i en pressemeddelelse.

- Hvorfor spiller IA og Siumut ikke med åbne kort. Begge partier er i disse dage fortalere for tiltag, der vil binde Grønland mere til Danmark, samtidig med, at de snakker om hurtig løsrivelse i valgkampene. Og dermed skaber de utryghed og uvished hos befolkningen. Begge partier bør derfor melde klart ud, hvad de vil med rigsfællesskabet, mener Steen Lynge fra Atassut.