Atassut har mistet tillid til Karl Lyberth

Hans Enoksens beslutning om at forlade Siumut, har sendt chokbølger i store dele af det politiske liv i Grønland. I fredags sendte Atassuts formand Gerhardt Petersen endnu et åbent brev til formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.
Skrevet af Jette Andersen
05. januar 2014 14:15

Hans Enoksens beslutning om at forlade Siumut, har sendt chokbølger i store dele af det politiske liv i Grønland.

I fredags sendte Atassuts formand Gerhardt Petersen endnu et åbent brev til formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.

- Så vidt vi erfarer hos ATASSUT, er det ikke ansættelsen af den personlige rådgiver, der er den primære årsag til denne drastiske beslutning, men den primære årsag er åbenlyst vurdering, som lyder på Naalakkersuisuts manglende vilje til at samarbejde med aktørerne indenfor fiskerierhvervet, skriver Gerhardt Petersen blandt andet i brevet.

Atassut havde ellers håbet på ro på fiskeriområdet, efter den turbulente efterårssamling. Men da det ikke er sket, beder partiet Aleqa Hammond overveje, om det er den rigtige mand, der sidder i stolen som Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Brevet sluttes af med en påmindelse om Atassuts første åbne brev, som de sendte d. 23. september til sine koalitionspartnere.

- Hvori vi gjorde krav på at der skal værnes om Grønlands Selvstyres troværdighed i forbindelse med ansættelser og afskedigelser, nærværende ansættelse har vakt stor modstand iblandt befolkningen og skabt røre, og vi fra ATASSUT regner absolut med at dette vil medføre reaktion fra Naalakkersuisuts side.

Også IA Ungdom har fået nok.

- Nu har Naalakkersuisut med Siumut spidsen, kickstartet 2014 med, at lave en cirkulære om ansættelse af særlige rådgivere til Naalakkersuisut og den første ansættelse af en rådgiver, stinker i høj grad af nepotisme, skriver ungdomspartiet i en pressemeddelelse.

De unge IA'ere kritiserer Naalakkersuisut for at ansætte en partisoldat, der til daglig lever med Aleqa Hammond. Det er stærkt kritisabelt, skriver IA Ungdom og fortsætter:

- Det er ikke for at sætte spørgsmålstegn ved Tom Ostermann, for godt nok har manden et pænt cv, men at ansætte en med så tætte relationer til Formanden for Naalakkersusut giver dårlig smag i munden og kan betegnes som nepotisme.