Askeskyen bliver en dyr omgang

Den islandske askesky har ramt Air Greenland på på pengepungen. Selskabet har allerede spenderet 750.000 kroner siden flyforbuddet i går trådte i kraft.

- Den første døgn har vi allerede brugt 3 en kvart million kroner, men det beløb bliver højere for hver dag, siger Christian Kjeldsen, som er kommerciel chef i Air Greenland.

Sidste år da vulkanen Eyjafjallajökull gik i udbrud, kostede det selskabet rundt regnet et beløb på 10 million kroner. Og risikoen for at miste flere penge er stadig til stede, da de sidste prognoser viser, at askeskyen er ved at sprede sig til Skandinavien.

- Det seneste vi har hørt er, at Københavns Lufthavn ikke er lukket endnu, men at der ligger en no flight zone over luftrummet i Danmark. Flere luftfartsselskaber er ved at fremrykke deres flyvninger fra Danmark for eksempel til Færøerne, så passagerer til øen kan komme hjem, siger Christian Kjeldsen.

På grund af vejrforhold og Grønlands placering på verdenskortet i forhold til Island, ser situationen ikke for godt ud for Air Greenland:

- Askeskyen ligesom ligget og lukket hele Østkysten, så vi hverken kan flyve rundt om Grønland eller over for den sags skyld, siger Christian Kjeldsen.

Udover aflysninger til og fra Grønland fra København, har Air Greenland været nødsaget til at aflyse flere helikopterflyvninger rundt om i Grønland.

I løbet af de sidste to dage er minimum 30 flyvninger blevet aflyst og ialt 700 rejsende er blevet berørt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt