Askesky: Kangerlussuaq bliver formentlig lukket

Usikkerhed omkring askeskyens spredning i Grønland. Air Greenland afventer situationen.
Skrevet af Noah Mølgaard
26. maj 2011 10:18

- Opdateringerne over askens udbredelse ændrer sig time for time. Det er derfor ikke muligt at sige noget definitivt, hverken om torsdagens indenrigsbeflyvninger i Grønland eller om fredagens atlantflyvninger. Kun Nuuk er åben, da Kangerlussuaq forventes lukket lige straks, meddeler Air Greenland her til middag.

- Air Greenland er derfor i øjeblikket nødsaget til at afvente situationen. I skrivende stund er luftrummet over Midt - og Nordgrønland fortsat lukket. Derudover er afgange til og fra Sydgrønland aflyste pga. vejret, meddeler Air Greenland.

Flyselskabet beder sine passagerer om at holde sig orienteret gennem Air Greenlands hjemmeside og sender pressemeddelelser, når der er noget nyt om askesituationen.

Luftrummet er nu lukket i Midtgrønland og Nordgrønland. Alle flyvninger til og fra Sydgrønland er også aflyst.

- Vi er naturligvis klar over, at det er en frustrerende situation for vores passagerer, og vi gør derfor alt hvad vi kan for at tilpasse vores fartplaner. Så snart vi har nogle prognoser, vi kan basere vores trafikplanlægning ud fra, melder vi naturligvis dette udvia vores kommunikationskanaler, siger Christian Keldsen, kommerciel direktør i Air Greenland.

Air Greenland regner med at komme med en ny melding klokken 16.00 i dag.