Arktisk workshop om forskning og uddannelse

Der er lagt op til en yderligere styrkelse af dansk forskning i det arktiske område, når 138 forskere, undervisere, myndigheder og repræsentanter for Færøerne og Grønland i dag og i morgen mødes på Hindsgavl Slot i Middelfart.
Foto © : NASA/Kathryn Hansen
Skrevet af Karsten Sommer
04. april 2018 07:36

Det er udfordringer som de nye isfri ruter, eftersøgning af mineraler og olie, og stigende interesse fra stormagterne omkring Arktis' fremtid, der er i fokus, når 2-dages konferencen med overskriften "Arktisk Workshop om forskning og uddannelse" går i gang.

- Danmark har mange meget aktive forskningsmiljøer, som beskæftiger sig med polaregnene, og det er vigtigt at koordinere disse aktiviteter, så vi får mest forskning for de begrænsede ressourcer, som vi har, udtaler John Renner Hansen fra Københavns Universitet inden konferencen. Og tilføjer:

- Vi skal inden for Rigsfællesskabet samlet, som arktisk nation, markere os som et af klodens mest betydningsfulde områder med nogle af verdens vigtigste naturressourcer, og en helt enestående biodiversitet.

- Og det er vigtigt at alle forskningsområder arbejder sammen for bedre at forstå udviklingen og opbygge nye uddannelser, som fremadrettet skal danne grundlaget for udviklingen i de polare områder, siger John Renner Hansen inden dagens konference i Middelfart.