Arktisk strategi lægger op til mere sikkerhed

Krydstogtskibe i Arktis bør koordinere deres sejlads med hinanden i de øde egne, så de kan komme hinanden til undsætning. Det slår Danmark, Færøerne og Grønland i fællesskab fast i den arktiske strategi, som blev fremlagt i sidste uge. Og det er et stort ønske fra Grønlands Kommando.
Skrevet af Martine Lind Krebs
29. august 2011 13:09

Chefen for Grønlands Kommando kontreadmiral Henrik Kudsk har længe set det som en bydende nødvendighed, for som situationen er i dag kan kommandoens skibe være op til to døgn undervejs i tilfælde af en større ulykke.

- Problemet er, at når man sejler i ekstremt øde egne, hvor der ikke er redningsmidler til rådighed, så hvis man forliser og går på grund, eller der sker noget andet, så er der meget langt til hjælpen. Selv om vi har et skib i Pituffik og ud for Nationalparken, så kan der være 1 eller 2 døgns sejlads til en havarist, siger han.

Derfor mener Henrik Kudsk, at krydstogtskibene bør sejle parvis i de øde egne.

- Jeg taler ikke om, at skibene skal sejle i formation eller ligge i samme fjord, men at de ikke var alene i samme farvandsområde. Det kunne være, der var et andet krydstogtskib, der også skulle derop, og så kunne de koordinere, så hvis den ene kom galt af sted, siger han.

Den internationale søfartsorganisation IMO er lige nu ved at udfærdige regler for sejlads i Arktis. Den såkaldte Polarkode, og indtil videre ser det ifølge Henrik Kudsk ud til, at de øvrige FN-lande vil gå med til at kraftigt at opfordre krydstogtskibene til at koordinere deres sejlads. Polarkoden forventes at træde i kraft i 2013 eller 2014.

Men ifølge Malik Milfeldt fra Grønlands Turist og Erhvervsråd, så er det ikke realistisk, at krydstogtrederierne skulle kunne koordinere deres fartplaner. Han mener dog, at problemet løser sig selv, i og med at de skibe, som sejler helt oppe nord- eller østpå ofte er ekspeditionsskibe, der er bygget til at sejle under vanskelige forhold. Og så understreger han, at rederierne selv er interesserede i at operere efter de højeste sikkerhedsstandarter.

Henrik Kudsk medgiver da også, at langt de fleste krydstogtskibe opfører sig ansvarligt.

- Generelt er langt hovedparten af rederierne meget fornuftige. Men vi vil gerne have nogle arktiske regler, for at pålægge alle at opføre sig fornuftigt, siger han.

Ifølge Henrik Kudsk så har den stigende afsmeltning i Arktis om sommeren gennem de seneste fire år fordoblet det område, som Grønlands Kommando har ansvar for at dække, især med åbent vand ved Nordøstkysten, i Narres Strædet og i dele af Nordvestpassagen.