Arktisk Kommando finder jolle i jagt på tre forsvundne mænd

Siden lørdag har tre mænd været forsvundet til havs mellem Qeqertaq og Ilulissat. Og nu har Arktisk Kommando fundet hvad der højst sandsynligt er deres jolle.
Blandt andet Arktisk Kommandos Challenger-fly har været på vingerne for at finde de tre forsvundne mænd.
09. november 2023 06:23

Siden mandag har Arktisk Kommando ledt intenst efter tre mænd, der lørdag tog afsted fra Qeqertaq mod Ilulissat.

Både til havs og i luften. Inspektionsfartøjet Lauge Koch, et challengerfly og en helikopter fra Air Greenland har ledt de sidste par dage.

Og i går onsdag eftermiddag, var der så endelig nyt i sagen.

Fra Challengerflyet blev der lokaliseret en delvist sunket jolle, svarende til signalementet på den jolle, der havde været eftersøgt siden mandag middag. Jollen blev fundet syd for Qeqertaq .

- Vi er meget opmærksomme på, at det lige nu er en usikker og sårbar tid for de pårørende, som mangler endelig vished for, hvad der er sket med deres kære. Derfor vil vi i morgen fortsætte eftersøgningen i området, siger kommandørkaptajn Brian Jensen fra Arktisk Kommando. 

De pårørende er underrettede om udviklingen i sagen.

Selvom jollen altså nu er lokaliseret, mangler myndighederne stadig at finde de tre forsvundne mænd, og derfor fortsætter myndighederne eftersøgningen efter de tre mænd i dag, når det bliver lyst.

- I dag vil vi fortsætte eftersøgningen, fordi vi desværre stadig mangler de tre personer, der var ombord i jollen. Jeg forventer, at vi eftersøger i løbet af dagen med skib og helikopter i området, siger Brian Jensen.

Arktisk Kommando opfordrer stadig til, at alle med oplysninger i sagen kontakter Grønlands Politi på 70 14 48.