Arktisk Institut og Knud Rasmussens Hus underskriver samarbejdsaftale

Arktiske kulturinstitutioner skal samarbejde, ikke konkurrere. Det er tanken bag en ny samarbejdsaftale mellem Knud Rasmussens Hus i Hundested og Arktisk Institut i København.
Skrevet af mlk
07. februar 2014 03:52

Aftalen blev underskrevet i dag mellem direktør for Arktisk Institut Bent Nielsen og museumsinspektør Søren la Cour Jensen.

-Det er vigtigt, at institutioner med samme fokus ikke kører hver sit eget løb, men bruger hinanden, siger Bent Nielsen og nævner som eksempel, at man kunne forestille sig at Arktisk Institut og Knud Rasmussens Hus kunne havne i en situation, hvor de under en auktion over internettet sad og bød mod hinanden, hvis de ikke på forhånd havde sørget for at koordinere med hinanden.

I samarbejdsaftalen står der blandt andet, at Knud Rasmussens Hus og Arktisk Institut skal orientere hinanden om udstillinger, forskningsprojekter og nyerhvervelser, og at de gratis kan låne hinandens genstande.

-Et formaliseret samarbejde forpligter os til at bringe vores samlinger mere i spil, siger museumsinspektør Søren la Cour Jensen fra Knud Rasmussens Hus.

Industrimuseet i Frederiksværk, som står for driften af Knud Rasmussens Hus, planlægger at opføre et helt museum i Hundested i den gamle polarforskers navn. Og det er blandt andet det projekt, der er baggrunden for, at de to institutioner nu har ønsket at få papir på deres samarbejde, for i realiteten har de gennem lang tid haft en god dialog, siger Bent Nielsen.

I november indgik Knud Rasmussens Hus tilsvarende aftale med Nationalmuseet i Nuuk.