Arkitektur på et højt plan udstilles i Katuaq

Fra og med i dag er der mulighed for at se det dansk-grønlandske bidrag til arkitekturbiennalen i Venedig 2012, nemlig udstillingen "Possible Greenland", som Katuaq viser frem til den 3. marts.
05. februar 2013 07:06

Udstillingen er et bud på, hvordan arkitektur kan bidrage til udviklingen af det grønlandske samfund, og det er en række af Danmarks og Grønlands mest anerkendte tegnestuer, der står bag.

Hovedkurator professor Minik Rosing udtaler:

- Mange af de spørgsmål udstillingen rejser er generelle og lige så relevante for et internationalt publikum i Venedig, som de er for en grønlandsk besøgende i Katuaq. Nogle af spørgsmålene kan kun besvares i Grønland, men vil alligevel have konsekvenser for verden uden for Grønland. Det er derfor fantastisk glædeligt, at det er lykkedes at få mulighed for at vise Possible Greenland i Grønland, og forhåbentlig kvalificere og stimulere de grønlandske diskussioner om kursen ind i fremtiden.

Direktør i Dansk Arkitektur Center og kommissær for "Possible Greenland", Kent Martinussen, forklarer at formålet er at skabe nogle mere menneskeligt forståelige billeder af det, som alle avisartiklerne og kommissionsrapporterne beskriver i ord.

- Projektet sætter billeder på ord og viser eksempelvis, hvordan nye familieboliger kan være indrettet og se ud i det grønlandske landskab, eller hvordan man kan tænke ny stor lufthavn og industrihavn sammen til en international infrastruktur, og hvordan Grønlandske byer kan blive turistdestinationer og samtidigt mere spændende at bo og leve i for grønlænderne.