Arctic Winter Games mister stor personlighed

Manden, der var med til at sikre Grønlands medlemskab i Arctic Winter Games, Donald Cooper er død.
Skrevet af Noah Mølgaard
30. marts 2011 08:31

Det er med stor respekt Mr. Donald Cooper bliver omtalt i Arctic Winter Games kredse. Han havde stor indflydelse under sin periode som præsident for den internationale komite fra 1986 til 1994, som også fik stor betydning for Grønland.

- Donald Coopers fremtidsvisioner har haft stor betydning for sportens udvikling i arktiske områder og den udvikling vil have betydning mange år frem, siger præsidenten for Arctic Winter Games internationale komite Gerry Thick.

Det var under Donald Coopers periode som præsident for den internationale komite, at Grønland og de russiske provinser blev optaget som medlemmer i Arctic Winter Games organisationen, og Grønland sendte sine første deltagere i 1992. Donald Cooper var også med til at sikre at indendørsfodbold blev optaget som en del af sportsprogrammet ligesom sportsgrene som Arctic Sports og Dene Games fik udviddet deres deltagelse.

Og det er netop i de sportsgrene Grønland klarer sig godt i de arktiske sportsstævne, der hvert andet år samler omkring 2.000 sportsfolk fra arktiske områder fra Rusland, Lapland, Grønland, Canada og Alaska.