Arctic Winter Games aftale blev underskrevet

Nu er der indgået en kontrakt om at Nuuk får Arctic Winter Games værtskabet i 2016.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. marts 2012 02:23

Kontrakten for Nuuks værtskab blev underskrevet i Whitehorse søndag aften. Det var Naalakkersuisoq for kultur Mimi Karlsen, 1. viceborgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Per Berthelsen og præsidenten for Arctic Winter Games internationale kommité Gerry Thick underskrev kontrakten.

Der er indgået en aftale om at skøjte-konkurrencerne bliver afholdt i Iqaluit. Nuuk undgår dermed at skulle bygge en skøjtehal som den internationale kommité ellers har lagt op til.

Nordamerikanske deltagere har stor indflydelse i Arctic Winter Games og de lægger stor vægt på konkurrencerne i ishockey og andre skøjte discipliner. Derfor lagde den internationale kommité ellers op til anlæggelse af ny is-arena i Nuuk. Nu er Iqaluit imidlertid gået med at til at arrangere skøjte konkurrencerne. Men alle deltagere kommer med til åbningsceremonien i Nuuk.

- Og hvis Grønland kommer på andre tanker i forbindelse med anlæggelse af is-arena, så laver vi gerne værtsskabsaftalen om, så alle konkurrencer bliver afholdt i Nuuk, siger Gerry Thick til KNR.