Arctic Circle Race aflyses på grund af coronavirus

Risikoen for at sprede den verdensomspændende coronavirus får arrangørerne til at aflyse det 160 kilometer lange skiløb.
Arctic Circle Race skulle have været afholdt fra 3. til 5. april. Foto © : Arctic Circle Race
09. marts 2020 12:31

Bestyrelsen i Arctic Circle Race har fulgt med i udviklingen af coronavirus og har besluttet at aflyse skiløbet i år.

- Her til eftermiddag har vi holdt møde i bestyrelsen, og der har vi besluttet, at det er mest ansvarligt at stoppe arrangementet, så der bliver desværre ikke noget Arctic Circle Race i år, siger Jens Klaus Lennert, bestyrelsesformand i Arctic Circle Race.

LÆS OGSÅ Mistanke om coronasmitte i lufthavnen i Kangerlussuaq

Epidemikommissionen kom fredag med en anbefaling om, at arrangementer med over 1000 deltagere bør aflyses, og det er blandt andet på baggrund af dette, at Arctic Circle Race ikke bliver afviklet i år.

Der er under 300 deltagere til selve løbet, men med antallet af tilskuere forventer arrangørerne, at der kommer flere end 1000 personer. 

Det er dog også den senere tids spredning en stribe europæiske lande, som får alarmklokkerne til at ringe for arrangørerne.

Det er især Kina, Sydkorea, Iran og Italien, som er hårdt ramt af coronavirussen, men i den seneste tid er lande med deltagere til Arctic Circle Race også blevet ramt af smitten.

- Her på det sidste er der også sket smitte i Østrig og Tyskland, hvor nogle af vores løbere kommer fra, og med den hastige udvikling, der sker, mener vi, at det er mest ansvarligt at stoppe arrangementet for i år, siger bestyrelsesformand Jens Klaus Lennert.

Arctic Circle Race skulle have været afholdt fra 3. til 5. april.