Arbejdsskadesager kan nu følges på nettet

Som den første offentlige myndighed i Grønland tilbyder Center for Arbejdsskader nu en digital service kaldet ”Se Sag” på både grønlandsk og dansk.
Skrevet af Karsten Sommer
10. marts 2014 05:56

På grønlandsk "Suliaq Takujuk". Den giver borgere, der har haft en arbejdsskade, mulighed for at følge deres sager på nettet i en grønlandsksproget version.

- Den tilskadekomne kan nu følge sin arbejdsskadesag trin for trin, læse speciallægeerklæringer og andre dokumenter i sagen og hele tiden føle tryghed ved, at sagen er under behandling, siger chef for Center for Arbejdsskader i Nuuk Kristina Nordby Rachlitz.

Center for Arbejdsskader hører under Arbejdsskadestyrelsen i Danmark og styrelsens direktør, Anne-Marie Rasmussen, er glad for, at de grønlandske borgere nu kan følge deres sag på det sprog, de føler sig stærkest i.

- Det kan være med til at skabe både ro og gennemsigtighed for den enkelte borger, og derfor er det også helt naturligt, at vi nu også tilbyder denne tjeneste på grønlandsk, siger Anne-Marie Rasmussen.

Når den tilskadekomne har gennemgået sin sag i ro og mag, kan vedkommende selv sende de oplysninger til Center for Arbejdsskader, som synes at mangle. Det skal effektivisere arbejdsgangene i Center for Arbejdsskader. I Danmark har systemet været en stor succes, med over 40.000 besøg om måneden på hjemmesiden.

”Se Sag”-systemet er tilgængeligt 24 timer i døgnet.