Arbejdsmiljøpris til plejehjem

Arbejdsmiljørådet har netop udpeget plejehjemmet Angerlarsimaffik Neriusaaq i Maniitsoq som modtager af årets arbejdsmiljøpris.
11. december 2013 07:06

Det sker efter rådets vurdering af de besvarelser, der er indkommet efter en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejderne i de virksomheder, der har indstillet netop deres arbejdsplads for et godt arbejdsmiljø. I år var tre virksomheder med i konkurrencen.

Og prisen gives til den arbejdsplads, som på et objektivt grundlag sikrer sig det højeste pointtal i spørgeskemaundersøgelsen. Hertil kommer medarbejdernes egne beskrivelser af, hvad deres arbejdsplads gør for at skabe et godt arbejdsmiljø.

Ifølge en pressemeddelelse fra Arbejdsmiljørådet, ja, så understreger netop de mange positive kommentarer fra de ansatte, at Angerlarfimaffik Neriusaaq er den helt rigtig prismodtager i år.

Rådet fremhæver, at plejehjemmets medarbejdere i fællesskab har udarbejdet et værdigrundlag for arbejdspladsen, der bliver holdt to medarbejdersamtaler om året, og der bliver fulgt op på de problemer, som medarbejderne har gjort opmærksom på. Samtidig holdes der holdes fællesmøde mindst én gang om måneden, og medarbejderne kan på eget initiativ sætte aktiviteter i gang.

Hertil kommer, at medarbejderne og plejehjemmets beboere holder fælles arrangementer flere gange om året, og spiser og synger sammen og laver fælles underholdning.

Alt i alt er der tilvejebragt et godt arbejdsmiljø, der kommer både personale og beboere på plejehjemmet til gode, fremgår det af Arbejdsmiljørådets pressemeddelelse.