Arbejdsløsheden falder langsomt

Det går langsomt, men det GÅR fremad. Arbejdsløsheden falder sammenlagt i Grønland, men der er stor forskel på i hvilke byer det går fremad, og i hvilke arbejdsløsheden stiger.
14. januar 2015 17:06

Det viser Grønlands Statistks nyeste tal for arbejdsløsheden i sidste måned - december 2014 - i forhold til samme måned året før.

 

I december sidste år blev i alt 3.840 registreret som arbejdssøgende, et fald på 120 arbejdssøgende personer i forhold til december 2013.

 

Men det er særligt faldende arbejdsløshedstal i bygderne, der bidrager til den lavere arbejdsløshed. Her er der kommet 181 færre arbejdsløse.

 

Om det tal dækker over, at folk er flyttet fra bygderne, og nu optræder i arbejdsløshedstallene i byerne, kan man ikke se af Grønlands Statistiks tal.

Læs også Fald i ledighedstallet

Men ser man på byerne separat, så er arbejdsløsheden dér faktisk steget med 61 personer fra december 2013 til december 2014.

 

Dér hvor det går bedst med at få arbejde sat i gang er i Qaqortoq, Nuuk, Maniitsoq, Sisimiut samt Uummannaq og Upernavik.

 

Til gengæld er arbejdsløsheden steget i Nanortalik, Narsaq og Tasiilaq, og særligt eksplosivt i Qeqertarsuaq, hvor arbejdsløsheden er tredoblet fra december 2013, hvor der var 24 arbejdssøgende, til december 2014, hvor 71 stod i køen af arbejdsløse.

 

I resten af de grønlandske byer er arbejdsløsheden stort set uændret.