Arbejdsgruppe skal vurdere patienthjem

En arbejdsgruppe skal vurdere forholdene på Det grønlandske Patienthjem i Danmark. En patient er glad for at der skal foretages undersøgelser, men har ikke de store forhåbninger.
Foto © : Google Streetview
Skrevet af Aviâja Kilime
05. februar 2019 18:25

En arbejdsgruppe skal vurdere forholdene på Det grønlandske Patienthjem i Danmark. Forholdene for beboerne i patienthjemmet kunne nemlig være meget bedre, mener en patient.

Patienten er tidligere medlem af Naalakkersuisut, Suka K. Frederiksen. Hun har indsamlet underskrifter for at gøre opmærksom på, hvad hun og flere andre patienter mener, er utilfredsstillende forhold på Det grønlandske Patienthjem i København.

Der er blandt andet utilfredshed med maden på patienthjemmet.

- Vi kritiserede tidligere kosten, da det er noget, der hurtigt kan rettes op på og have positiv indflydelse på patienter. Men der er ikke blevet gjort noget ved det i lang tid nu, siger Suka K. Frederiksen.

LÆS OGSÅ Peqqissartut illuata ulikkaaqqanera kingunerluuteqartoq

Nu skal en arbejdsgruppe evaluere hjemmet. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra personalet, patienterne og sundhedsvæsenet, fortæller naalakkersuisoq for sundhed, Martha Abelsen.

- Hvis vi finder nogle ting, der bare skal rettes op på, så behøver vi ikke nødvendigvis at afvente rapporten, før der sker noget.

Samtalerne skal holdes for at opnå de bedste forhold for patienterne, uddyber hun overfor KNR.

Selvom Suka K. Frederiksen er glad for at der skal foretages undersøgelser, har hun ikke de store forhåbninger.

- Jeg ønsker virkelig, at der kommer noget ud af det. Men jeg har meget lidt håb, må jeg sige, siger Suka K. Frederiksen.

Arbejdsgruppen skal vurdere den fremtidige brug af Det grønlandske Patienthjem i Danmark i de kommende 6 måneder.

Qanorooq 04.02.2019