Arbejdsgruppe ønsker mere tilskud til bygdeanlæg

Der er ingen vej uden om øgede offentlige tilskud til bygdeproduktionsanlæg, mener arbejdsgruppen under landsstyret, ifølge fungerende landsstyremedlem Finn Karlsen.
19. maj 2009 16:10

I en pressemeddelelse opsummerer Finn Karlsen gruppens konklusioner sådan, at fiskeri og fangst samt den tilknyttede indhandling og produktion i det store hele stadigvæk er eksistensgrundlaget for bygdebefolkningen, som i dag reelt ikke har andre alternativer. Gruppen konstaterer at bygdeanlæggene ikke giver grundlag for en rentabel økonomisk helårsdrift, men man konstaterer også at lukning af anlæggene uden tvivl øger merudgifterne på det sociale område.

Arbejdsgruppen anbefaler derfor det kommende landsstyre til at vælge at holde indhandlingen åben i bygdeanlæggene, og det er ensbetydende med, at der skal søges om flere offentlige midler til indgåelse af servicekontrakter allerede i år og frem til 2010, ifølge Finn Karlsens pressemeddelelse.

Det drejer sig om Arctic Green Foods ni bygdeanlæg, der i øjeblikket kører på en midlertidig servicekontrakt frem til 6. juni og Royal Greenlands syv lukkede eller lukningstruede bygdeanlæg.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvor store beløb, det vil kræve at leve op til arbejdsgruppens anbefalinger.