Arbejdere i Paakitsoq på vej hjem

Arbejdet på Ilulissats kommende vandkraftværk i Paakitsoq er nu lukket ned for vinteren, og den multinationale arbejdsstyrke er på vej hjem til deres respektive lande for at holde en velfortjent juleferie.
Skrevet af Karsten Sommer
08. december 2010 05:11

Det oplyser Grønlands Energiforsyning Nukissiorfiit på sine hjemmeside.

Arbejdsstyrken var, da aktiviteten var højest i august-september, på 133 mand. En stor del fra Island, mens tunnelarbejderne kommer fra Slovakiet. Herudover er der ansatte fra Grønland og Polen. Og til næste år kommer der flere nationaliteter til Paakitsoq.

Transmissionslinjen skal udføres af et kroatisk firma, mens turbinerne leveres fra Østrig.

Arbejdet med opførsel af det nye kraftværk er på enkelte punkter lidt foran tidsplanen.

- Ved årets afslutning er der sprængt mere end 1 km tunnel, svarende til 20% af den samlede tunnellængde i projektet, forklarer Ole Kristensen, der er Nukissiofiits tilsynsførende på projektet.

Derudover er der bygget en skonnertkaj, samt udført fundamenter til 113 af de 138 master, der indgår i transmissionslinjen. Arbejdet genoptages om tre måneder.

Nukissiorfiit venter at kunne levere el fra den første turbine den 1. november 2012. Vandkraftværket ved Ilulissat bliver landets næststørste vandkraftværk, efter vandkraftværket i Buksefjorden ved Nuuk.