Aqqaluk Petersen er Grønlands første beredskabstekniker

Aqqaluk Petersen har gået på den nye katastrofe- og risikomanageruddannelse fra Metropol, og er blandt de første studerende, der bliver færdige i Danmark som beredskabstekniker.
Skrevet af Peter Troelsen
04. februar 2013 12:59

Efter 2 år på skolebænken, kombineret med forskellige praktikophold fik Aqqaluk Petersen sit eksamensbevis som beredskabsteknikker. Han er den første grønlænder, der har nået denne uddannelse. Han er dog så langt fra færdig med at uddanne sig. Næste skridt hedder katastrofe og risikomanager.

-I 10 år har jeg været deltidsbrandmand, dels i Nuuk og senest i Ålborg, så det lå lige for at starte op på uddannelsen som beredskabstekniker. Det har været en stor oplevelse, og det har været meget motiverende at være i praktik de forskellige steder. Der kan man virkeligt hente ny viden, som man kan bruge, når et job kalder til næste år, fortæller Aqqaluk Petersen til knr.gl.

Udover at Aqqaluk selv har været i praktik i Grønland, har han banet vej for at andre studerende fra uddannelsen, kunne komme i praktik i Grønland, bl.a. i det grønlandske redningsberedskab, men også hos Air Greenland.

-Jeg har valgt at læse videre til katastrofe- og risikomanager. Det vil forbedre mine muligheder for at få job hos brandvæsenet, når jeg er færdig. Det må gerne være i Nuuk, hvor jeg før har arbejdet. Uddannelsen er meget bred, og så kan man finde det speciale, der passer en bedst. Jeg har valgt brandvæsen, men andre af mine medstuderende har valgt international nødhjælp eller sikkerhed i private virksomheder, siger Aqqaluk Petersen, der, imens han uddanner sig, deltager i Vordingborg kommunes redningsberedskabs udarbejdelse af den risikobaserede dimensionering.