Aqqaluk Lynge mødtes med Ban Ki-moon

ICC's formand Aqqaluk Lynge var inviteret til møde med FN's generalsekretær i går mandag.
13. maj 2014 05:02

ICC's formand Aqqaluk Lynge og Samerådets formand Aili Laavo repræsenterede oprindelige folks organisationer fra Arktis sammen med 10 andre oprindelige folks repræsentanter fra hele verden ved et møde med FN’s generalsekretær.

Ved afslutningen af det Permanente Forums åbningsceremoni mandag formiddag, inviterede FN’s generalsekretær Ban Ki-moon oprindelige folks repræsentanter til et særligt møde på hans kontor.

Mødet drejede sig om den planlagte FN konference til september om oprindelige folk, og om det kommende topmøde I New York om klimaændringer, også til september.

Aqqaluk Lynge fortæller radioavisen, at han takkede Ban Ki-moon for hans støtte til oprindelige foks deltagelse på lige fod med statsrepræsentanter til det stort anlagte møde om oprindelige folk under FNs generalforsamling i efteråret.

På vegne af de arktiske folks organisationer udtrykte Aqqaluk Lynge deres store bekymring for klimaændringernes konsekvenser for alle lande omkring det arktiske hav og de traditionelle erhverv og levevilkår for de arktiske folk.

Ban Ki-moon talte om sit nylige besøg i Grønland som et eksempel på nødvendigheden af, at verdensledere virkelig nu må gøre noget alvorligt for at imødegå klimaændringerne. Da generalsekretæren sagde farvel til Aqqaluk Lynge, bad han ham også om at overbringe en hilsen til Naalakkersuisuts formand.