Aqqaluk Lynge blev i dag æresdoktor

ICC-præsident Aqqaluk Lynge modtog i dag æresdoktor graden på det velkendte Dartmouth College i USA.
10. juni 2012 14:19

Foran 10.000 studerende og tilskuere, og i strålende solskin på en scene udenfor universitet, blev Aqqaluk Lynge i dag hædret med æresesdoktor graden på Dartmouth College i New Hampshire, et af USAs top universiteter.  Han var klædt i en sort doktor kappe hvorover rektor satte yderligere en lille hvid kappe der viser at han nu er udnævnt til doctor honoris causa eller æres doktor.

I sin introduktions tale, sagde Jim Kim, rektor på universitet, og nyudnævnt præsident for verdensbanken, at Aqqaluk Lynge får denne fine æres bevisning fordi han er et af de mennesker der forstår at omsætte ideer til aktion for  verdens inuit og derved har givet en fælles stemme til alle verdens  Inuit.

Rektor sammenlignede Aqqaluk Lynge med Gandhi og Mandela, fordi han har forstået at bruge ikke-voldelige metoder til at opnå nye rettigheder for inuit og for andre oprindelige folk.

Rektor Jim Kim udtalte videre at Aqqaluk lynge er en af verdens mest kendte og respekterede stemmer i hele klimaforandrings debatten hvor han utrætteligt taler de oprindelige folk sag.  

I sin tale sluttede rektor Jim Kim med at sige at Aqqaluk Lynge har vist Dartmouth,  Inuit sjælens skønhed igennem sine digte, sit arbejde og sine taler.  Det er derfor en stor glæde for Dartmouth at hædre dig med den æresdoktor grad i dag , sluttede rektor Jim Kim.