Anti-alcoa forening stiftet

Nystiftet forening sætter kræfterne ind på at forhindre Alcoa i at etablere en smelter ved Maniitsoq.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. januar 2011 12:04

Folkene bag den nystiftede forening er en gruppe af borgere fra Maniitsoq, der igennem længere tid har kæmpet imod Alcoas planer om at opføre et aluminiumssmelteværk nær byen.

Foreningen, der har fået navnet Against Aluminium Smelter in Greenland, skriver at deres formål slet og ret er "at arbejde for at der fra landsstyret samt gennem folkeafstemning besluttes ikke at etablere aluminiumssmelteværk i Grønland".

Alcoa-modstanden bunder blandt andet i foreningens ønske om at beskytte natur, miljø og kulturminder, at de mener informationen fra myndighederne og institutioner er mangelfuld, og at omverdenens syn på Grønland som natur-og miljøbeskyttere ikke skal lide skade.

Initiativtager og formand for foreningen, Bjarne Lyberth Ababsi, har tidligere udtalt, at oplysningsgrundlaget om Alcoaprojektet er så mangelfuldt, at man ikke bør træffe beslutning ud fra det, og at gruppen frygter, at en gennemtrumfning af projektet vil skade sammenholdet i samfundet og respekten for demokratiske principper.