Anthon Frederiksen: Kanukoka er et forsinkende led

Kanukoka er et forsinkende led, når Selvstyret og kommunerne er i dialog, mener Naalakkersuisoq for Indenrigsanliggender, Anthon Frederiksen, der dog ikke vil anfægte foreningsfriheden.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
26. februar 2010 11:55

Naalakkersuisoq for Indenrigsanliggender blander sig nu i debatten om Kanukoka:

- Kommunerne er reduceret fra 18 til 4 stor kommuner, derfor er det ikke nødvendigt, at Kanukoka blander sig i dialogen mellem Selvstyret og kommunerne, mener Anthon Frederiksen.

- Fordelen ved at gå i direkte dialog med kommunerne er, at de ved hvad der rører sig i nærdemokratiet, siger Anthon Frederiksen, der dog ikke vil afvise, at kommunerne har brug for en landsforening.

- Hverken Naalakkersuisut eller Selvstyret skal ikke beslutte om Kanukoka skal fortsætte. Men jeg synes at, i og med at kommunerne er reduceret fra 18 til 4 kommuner, vil det være ganske naturligt, at Kanukoka tilpasser sig forholdene efter første januar 2009, siger han.

Niels Thomsen fra Demokraterne har i sit debatoplæg til kommunalbestyrelserne, foreslået en nedlæggelse af Kanukoka. Tre af landets fire borgmestre mener dog, at Kanukoka ikke skal nedlægges, men derimod reorganiseres.