Antal af smittede i Indien på et døgn slår alle rekorder

Indien sundhedssektor er ved at blive overbebyrdet, da hospitaler mangler iltflasker til covid-19 patienter.
- Situationen er yderst kritisk, siger lægen Kirit Gadhvi, som er leder af lægeforeningen i den vestlige by Ahmedabad. Foto © : Punit Paranjpe/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
22. april 2021 09:18

Indien har torsdag registreret det hidtil højeste smittetal for et enkelt døgn i noget land under pandemien.

Landet har registreret ikke mindre end 314.835 nye tilfælde af covid-19. Det skriver Ritzau.

Det forstærker frygten for, at landets sundhedssektor er ved at blive overbebyrdet, da hospitaler i det nordlige og vestlige Indien - også i hovedstaden New Delhi - mangler iltflasker til covid-19 patienter.

Mange hospitaler siger, at de kun har hospitals-ilt til holde patienter i live nogle få timer endnu.

Ifølge den indiske regerings onlinedatabase har to tredjedele af hospitalerne ikke flere sengepladser, og læger råder patienter til at blive i deres hjem.

- Situationen er yderst kritisk, siger lægen Kirit Gadhvi, som er leder af lægeforeningen i den vestlige by Ahmedabad.

- Patienter kæmper om de få sengepladser på hospitalernes covid-19 afdelinger. Der er specielt problemer med mangel på ilt.

LÆS OGSÅ Antallet af coronasmittede overstiger 32 millioner globalt

Mindst 22 patienter er døde på grund af manglen på ilt, rapporterer BBC. Det skete på et hospital i byen Nashik onsdag, hvor der manglende ilt i 30 minutter efter en lækage.

Det totale antal af smittede i Indien er nu på 15.93 million. Antallet af registrerede dødsfald med covid-19 er torsdag steget med 2104 til i alt 184.657, viser de seneste tal fra sundhedsministeriet.

Indisk tv viser reportager fra hospitaler i den befolkningsrige delstat Uttar Pradesh, hvor folk står i kø med tomme iltflasker og venter på at få genopfyldninger til deres pårørende på hospitalsafdelingerne.

- Vi havde aldrig troet, at en anden bølge kunne ramme os så hårdt, skriver Kiran Mazumdar Shaw, leder af firmaet Biocon & Biocon Biologis, i Economic Times.

En af kilderne til den store smittespredning menes at være Kumbh Mela -festivalen, hvor man bader i floden Ganges.

Ifølge BBC er Indiens testsystem også under pres. Testresultaterne er forsinkede, og det betyder, at smittede ikke bliver diagnosticeret og behandlet hurtigt nok. Forsinkelserne skyldes den store efterspørgsel.