Anstaltsbetjente skal være to-sprogede

I fremtiden vil det blive et krav at anstaltsbetjente her i landet skal være tosprogede. Det fremgår af et svar fra justitsminister Karen Hækkerup til Siumuts Doris Jakobsen.
Skrevet af Karsten Sommer
12. maj 2014 17:16

Her oplyser justitsministeren at en arbejdsgruppe under Direktoratet for Kriminalforsorgen anbefaler et krav om, at alle ansøgere til stillinger som anstaltbetjente i fremtiden skal være tosprogede. Kravet indgår som en del af oplægget til en ny forlænget uddannelse for anstaltbetjente i Grønland.

- Det er et vigtigt skridt, mener Doris Jakobsen:

- De fleste indsatte på anstalterne er grønlandsksprogede. Derfor kan det skabe frustrationer og unødige konflikter, hvis anstaltbetjentene ikke kan kommunikere ordentligt med de indsatte. Jeg er glad for, at det, med krav om to-sprogethed, ikke vil være et problem i fremtiden, siger Siumuts folketingsmedlem.

Samtidig sætter svaret fra ministeren dog også fokus på ansøgernes danskkundskaber. Arbejdsgruppen anbefaler, at man ved ansættelsessamtalen vurderer, om ansøgerens danskkundskaber er tilstrækkelige til at gennemføre den danske del af uddannelsen.

Men det kan gøres bedre, mener Doris Jakobsen:

- I stedet for at sortere ansøgere fra ved den indledende samtale, bør den nye anstaltbetjentuddannelse tilrettelægges, så ansøgerne kan få opkvalificeret deres dansk sideløbende med deres øvrige uddannelse, siger Doris Jakobsen.

Den nye uddannelse for anstaltsbetjente forventes at træde i kraft i 2015.