Ansatte i Visit Greenland er blevet samlet i Nuuk

Visit Greenland har fra 1. marts samlet alle ansatte på et kontor i Nuuk. Herfra er det lettere at nå flere markeder og uddanne lokale ansatte. 
Alle medarbejdere hos Visit Greenland er nu samlet i Grønland, siger adm. direktør i organisationen, Anne Nivika Grødem.
27. marts 2023 10:08

1. marts blev nøglen til Visit Greenlands kontor i København drejet rundt for sidste gang.

Det skete, efter bestyrelsen i efteråret besluttede at samle organisationens 13 stillinger i Nuuk og dermed arbejde under én tidszone.

- Vi får samlet organisationen i den samme tidszone og derfor har flere timer, vi kan arbejde fælles, siger administrerende direktør for Visit Greenland, Anne Nivika Grødem, til KNR.

Tre af stillingerne fra kontoret i København er blevet flyttet til Nuuk, mens to andre fortsætter en tid endnu fra hjemmearbejdspladser i Danmark. Det sker for at undgå et stort videnstab blandt medarbejderne. 

Samlingen af stillingerne i Nuuk skal også være med til at opbygge og udnytte den faglighed, som er blandt personer i Grønland. Både blandt de, som allerede arbejder i Visit Greenland og hos kommende medarbejdere, siger Anne Nivika Grødem.

Hun understreger, at det ikke er en politisk motiveret beslutning at hjemtage stillinger fra Danmark, men alene for at forbedre forholdene for turismeorganisationens arbejde. 

- Vi får opbygget kompetencer med lokale i Grønland og en tættere kontakt til både erhvervet og samarbejdspartnere. Det har vi helt klart en forventning om vil være positivt.

Tættere på det amerikanske marked

Grønland er som bekendt tættere på Nordamerika end Danmark. Og det er en fordel i den udvikling, som Grønland oplever inden for turismen i øjeblikket.

Og med udsigten til tre nye lufthavne i henholdsvis Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq er forventningen, at endnu flere amerikanere vil være interesseret i at sætte deres ben på grønlandsk fjeld.

- Vores prioriterede markeder har sådan set ikke ændret sig. Men med en ny infrastruktur, som gør vores land tilgængelig på en hel ny måde, er der også potentiale for at udvikle markedet, som ligger i blandt andet Nordamerika, siger Anne Nivika Grødem.

- Ved at have samlet vores ressourcer i Grønland, ligger vi lidt mellem de her markeder mod vest og mod nord og Europa, som jo også er vores primære markeder, tilføjer hun.

En undersøgelse, som Visit Greenland har lavet sidste år blandt aktørerne inden for turismeområdet herhjemme, viste blandt andet, at de ønsker en øget kommunikation om prioriteringer og brug af ressourcer. Derfor har Visit Greenland også oprettet en kommunikationsafdeling.  

Med samlingen af Visit Greenlands medarbejdere i Grønland håber direktøren også på at kunne styrke samarbejdet yderligere med turisterhvervet, de regionale turistråd og de øvrige samarbejdspartnere.