Ansatte i Nunavut får løn som normalt efter virusangreb

Regeringen i Nunavut er på vej tilbage online to uger efter cyberangreb. Fredag kunne de ansatte derfor få udbetalt løn som normalt.
Det er omkring to uger siden, at Nunavuts regerings computere blev ramt af en virus, der låste adgangen til medarbejdernes computere og emails. Foto © : Friscocali/Flickr Creative Commons
18. november 2019 10:05

I denne weekend var der mange glade inuit i Nunavut. Regeringens computersystemer kunne fredag udbetale løn til de ansatte.

Det er omkring to uger siden, at Nunavuts regerings computere blev ramt af en virus, der låste adgangen til medarbejdernes computere og emails. Det har betydet at løn og udgifter ikke kunne blive udbetalt.

Hackerne, der stod bag angrebet, der både ramte computere i hovedstaden Iqaluit  og i lokalsamfundene, ville have løsepenge, men det nægtede Nunavuts regering at betale.

LÆS OGSÅ Nunavut under angreb: Hackere kidnapper regeringens computere

Derfor har regeringen måtte fungere ved brug af faxmaskiner, breve og telefoner, i stedet for de cirka 5000 computere de ellers bruger til daglig.

Computerteknikere har arbejdet døgnet rundt for at genoprette systemet. Fredag lykkedes det at begynde at udbetale løn og andet igen.

Det vil dog stadigvæk tage tid, før hele computersystemet virker normalt.