Anisette om Grønland: Ligesom at være i jordens begyndelse

Savage Rose holder koncert i Nuuk i aften og i Ilulissat imorgen. Der var lejlighed til en sejletur i fjorden i går, hvor der var rigeligt med mulighed for at reflektere.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. oktober 2012 13:33

Det er trejde gang Savage Rose besøger Grønland. Gruppen var i Nuuk for otte år siden og to år senere døde Thomas Koppel, der sammen med sin hustru Anisette har tegnet Savage Rose.

Anisette Koppel har siden dannet en ny gruppe og gruppens medlemmer har ikke været i Grønland før bortset fra Anisettes datter Naja, som synger kor i gruppen.

- Jeg følte bare at jeg skulle fortsætte. Jeg havde også kræfter og melodier i hovedet. Jeg var også sikker på at jeg kunne skrive sange sammen med andre musikere, siger Anisette Koppel til KNR.

Det er blevet til to cd udgivelser siden Thomas Koppel døde og Savage Rose udgav sin seneste plade 'Love and Freedom' i september og turen i Grønland bliver starten på en større turné.

- Grønland indeholder så meget af det vi synger om i den nye plade. Vi synger om frihed og kærlighed for jordens mennesker. Der er så meget kærlighed og uberørthed i Grønland. Vi har derfor følt en meget stor lykkefølelse, da vi fik en sejletur i fjorden i går, hvor jordens ældste fjelde ligger. Det var ligesom at være ved jordens begyndelse, siger Anisette Koppel.

Grønland er også i skærende kontrast til storbyerne i den store verden, selvom nogle byer nu også har storbypræg.

- Der er så meget stres i  storbylivet ude i den store verden. Forældre stresser igennem ugen for at kunne holde en lørdag aften med børnene, hvor man hygger over en pose vingumme fyldt med farvestoffer, siger Anisette Koppel.

- Der er ligesom ikke længere plads til kreativetet og mulighed for at udleve frihed, siger hun.

Nu er scenen gjort klar til aftenens koncert og gruppen rejser videre til Ilulissat imorgen.

- Vi håber at publikum får en god oplevelse. Jeg er også sikker på gruppen får store oplevelser, når vi står foran publikum. Det er et folk, der har en fantastisk indlevelsesevne, siger Anisette Koppel.