Animal Planet på guldjagt i Grønland

Søndag den 21.april kommer Grønland i fokus når TV-seere i hele USA sætter sig til skærmen, og følger første afsnit af TV-kanalen Animal Planets nye store satsning - Ice Cold Gold.
Skrevet af Karsten Sommer
10. april 2013 06:19

”Det iskolde guld”, der giver TV-serien navn, eftersøges i området omkring Storeøen, dybt inde i Nuuk fjorden. Og det er 8 garvede amerikanske guldgravere, der prøver kræfter med den grønlandske natur, og de rigdomme den gemmer.

De otte guldgravere er reality-TV-seriens hovedpersoner - nøje castet blandt 100-vis af mineraljægere i USA, der har gjort det til sin levevej at grave efter naturens rigdomme.
I sommers befandt de sig så pludselig i telt dybt inde i Godthåbsfjorden, mange af dem for første gang i deres liv udenfor USA.

Og der møder de naturkræfter, drama og skønhed i løbet af de 6 Animal Planetudsendelser, indspillet fra juli til september sidste år omkring Nuuk, med et af de største filmhold, der nogensinde har gæstet Grønland.

Serien har premiere søndag den 21.april, og vises i første omgang udelukkende via Animal Planet i USA, men det er tanken også at vise serien worldwide, så også seere i Grønland kan kigge med.

Og Grønland får mulighed for et smugkig, når filmens producent David Casey den 2. maj vil holde Grønlandspremiere på dele af serien i Katuaq i Nuuk.

Der er planlagt optagelser til endnu en sæson af realityserien, der udover portrættet af de 8 guldgravere, også ønsker at vise et Grønland på tærsklen til nye tider, som nyt mineralland, i en tid med global opvarmning og smeltende indlandsis.