Angut Kleist dømt til samfundstjeneste

Højesteret stadfæstede i dag dommen fra Grønlands Landsret i sagen fra Nanortalik, hvor en dansk bank ved en fejl gav en borger adgang til 1,3 millioner kroner, som ikke var hans.

Angut Kleist, der flere gange af banken fik bekræftet at pengene var hans, nåede at bruge over 400.000 kroner, blandt andet på en jolle og mobiltelefoner til sin familie, men er især blevet kendt for at han delte penge ud til værdigt trængende foran Brugsen i Nanortalik.

Landsretten dømte sidste år Angut Kleist til 100 timers samfundstjeneste og alkohol- samt psykiatrisk behandling for ulovlig omgang med hittegods. Og den straf så Højesteret altså ikke anledning til at ændre ved, erfarede KNR ved dagens domsafsigelse.

Anklageren havde ellers krævet en skærpelse af dommen til en anstaltsanbringelse, mens forsvarer Wilhelm Malling krævede en lempelse - alternativt en stadfæstelse af den oprindelige dom.  
Og dermed valgte retten altså først og fremmest at følge forsvarerens påstande.

Højesteret fastslår dog, at kernen i ulovlig omgang med hittegods er, at en person tilfældigt kommer i besiddelse af det ene eller andet og falder for fristelsen til at tilegne sig den som sin egen. Og det gælder altså også at bruge penge, der ved en fejl havner på ens konto.

Sagen har vakt stor opmærksomhed i Grønland, hvor en Facebookgruppe har opnået 2805 støtter af Angut Kleist, ligesom der for nyligt er blevet lavet en sang i hans ære.

Det er den danske stat, der afholder udgifterne til Højesteretssagen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt