Hovedrollerne i serien "Tynd is", der har premiere forår 2020.Foto: Kidda Rokk

Angunnguaq Larsen: - Stor oplevelse at spille med i ny nordisk serie

Klimaforandringer, storpolitik og grønlændernes selvstændighed. Det er temaer i en ny serie, hvor grønlandske skuespillere er med.

- Den handler om en svensk olietanker, der bliver angrebet og besætningen bliver kidnappet. Og Arktisk Råd holder møde i Tasiilaq på samme tidspunkt og diskuterer forbud mod olie i Arktis, fortæller islandske Kidda Rokk, der er medproducer på spændingsserien "Tynd is", der har premiere næste år.

Serien får premiere på svensk TV4 og streamingtjenesten CMore. 

Skuespiller Angunnguaq Larsen, der spiller en af rollerne i serien, fortæller, at serien også handler også om kolonialisme:

- Det handler også om, hvordan danskerne har opført sig overfor grønlændere efter kolonitiden. Det er ikke, fordi den nødvendigvis peger fingre, men den fortæller sandheden om, hvordan det har været dengang, siger han.

Storpolitik og grønlandsk selvstændighed

Serien er indspillet i Grønland og får premiere i foråret 2020. Den handler blandt andet om klimaforandringer, storpolitik og grønlandsk selvstændighed.

Det er produceren Søren Stærmose, der også er manden bag "Mænd der hader kvinder" og "Pigen der legede med ilden", der kom med idéen. Stærmose har rejst en del i Grønland og sammen med sin medproducer Kidda Rokk har de udviklet og arbejdet på historien i fem år.

Og det er vigtigt at fortælle historien, mener Kidda Rokk:

- Grønland har været undertrykt i fortiden, og det er noget vi må snakke om. Men det er også vigtigt at snakke om, at isen smelter, og at klimaet forandrer sig, siger hun og fortæller, at hun håber, at serien vil skabe debat.

- Jeg vil bare gerne være optimistisk og håbe på, at folk vil kunne lide historien. Jeg håber også, at de vil begynde at tænke på de problematikker, vi møder i med klimaforandringerne.

Og det var en stor oplevelse for Angunnguaq Larsen at spille med:

- Det er virkelig en god oplevelse at arbejde sammen med erfarne og dygtige mennesker. Nogle gange tænkte jeg forbavset: "Hvad er det jeg laver her?".

Nukâka Coster-Waldau, Hans Jukku Noahsen, Kimmernaq Kjeldsen og musiker Angu Motzfeldt er også blandt de grønlandske skuespillere. 

Her kan du se traileren til "Tynd is":

 

Tunn is | Trailer | Premiär 2020 på TV4 och C More

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt