Ane Lone Bagger stopper som naalakkersuisoq

Ane Lone Bagger vil prioritere sit helbred og sin familie. Derfor stopper hun som naalakkersuisoq.
Ane Lone Bagger var sygemeldt med stress i 14 dage i marts. Foto © : KNR
31. juli 2020 15:26

Ane Lone Bagger (S) stopper efter eget ønske som naalakkersuisoq. 

- Det har været en svær beslutning at vælge at udtræde, men jeg har valgt at fokusere på mit helbred og min familie, siger Ane Lone Bagger.

Hun var sygemeldt med stress i 14 dage i marts. Derefter vendte hun tilbage til naalakkersuisut - men nu er det altså slut.

- Jeg vil gerne takke for den tillid, der er vist mig i forbindelse med min indlemmelse i Naalakkersuisut, og jeg vil også gerne takke alle dem, som jeg har haft et politisk samarbejde med, siger hun i en pressemeddelelse.

- Ikke mindst vil jeg gerne sige dybfølt tak til samtlige de ansatte, som jeg har arbejdet sammen med, siger den nu forhenværende naalakkersuisoq for uddannelse, kultur og kirke. 

LÆS OGSÅ Ane Lone Bagger efter stress: Jeg opdagede det ikke selv

Ane Lone Bagger var naalakkersuisoq fra 5. oktober 2018. 

Formand Kim Kielsen (S) ærgrer sig over opsigelsen:

- Selvom det ærgrer mig dybt, at vi ikke længere kommer til at arbejde sammen i Naalakkersuisut, har jeg stor respekt for at Ane Lone vil prioritere sit helbred og sin familie. Jeg takker Ane Lone for hendes store indsats, og ønsker hende det bedste fremover, siger han i pressemeddelelsen.

Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke skal indtil videre varetages naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Karl Frederik Danielsen.