Ane Hansen: Vi er i gang med at undersøge indhandlingsmuligheder

Nu er det sikkert og vist. Arctic Green Food er gået konkurs. Aktiviteterne på fabrikkerne har siden sidste uge ligget stille og i dag stod det klart, at selskabet ikke var til at redde.
Skrevet af Mads Lynge
01. marts 2013 06:26

Derfor har skifteretten i Grønland erklæret selskabet konkurs, og det beklager naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Ane Hansen, der er gået i gang med at finde løsninger.

- Nu er vi gang med at undersøge andre indhandlingsmuligheder for fiskere og fangere, således, at de ikke står i klemme når rognsæsonen fiskerisæsonen starter, siger naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Ane Hansen.

Hun oplyser også at naalakkersuisut har kontaktet flere selskaber og landets fire kommuner, for forhåbentlig at kunne løse de problemer, der er opstået i dag, sammen.

I kølvandet på konkurset, viser det sig, at AGF ikke længere selv ejer produktionsanlæggene som før i tiden, men nu har lejet sig ind hos sit datterselskab: Ejendomsselskabet af 2007 A/S, også kaldet Greenland Properties A/S

- Jeg har fået at vide, at de er i gang med at opstarte nogle indhandlingssteder før rognfiskeriet starter, så det er også det, som vi gerne vil finde ud af hvad det skulle betyde, siger Ane Hansen.

Nu har departementet igangsat en beredskabsplan, hvor de har kontaktet aktieselskaber og andre, der kunne have interesse i indhandling.

En pressemedddelelse fra selskabets nu tildligere ledelse oplyser, at årsagen til konkursen skal findes i store prisfald på selskabets hovedprodukter, alvorlige reklamationer på produkter samt et stort teknisk nedbrud på hovedfryseren i januar i år, som medførte, at produktionen i en lang periode lå stille.

Og her til eftermiddag, sendte datterselskabet Greenland Properties en pressemeddelelse, hvor de oplyser at Tom Kyvsgaard Hansen idag er blevet ny direktør.