Ane Hansen: Stemmeresultatet er et udtryk for dårligt samarbejde

Medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit mener, at resultatet af folkeafstemningen om en deling af kommunen er et udtryk for dårligt samarbejde.
Skrevet af Thora H. Nielsen
31. marts 2014 08:34

Borgerne i Qaasuitsup Kommunia har netop været til stemmeurnerne for at tage stilling til om kommunens 8 byer og 31 bygder skal deles i 2 eller flere kommunale enheder. Kun omkring godt halvdelen af kommunens knap 13.000 vælgere deltog i afstemningen. Og af dem stemte 81 procent eller en tredjedel af de stemmeberettigede ja til en deling.

-Resultatet af folkeafstemningen viser, at borgerne er utilfredse med den politiske ledelse af kommunalbestyrelsen, siger IA's medlem i kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia Ane Hansen.

IA mener, at det skal være slut med at være tilskuer til den dårlige service i Qaasuitsup Kommunia, og at der bør gribes ind nu. Ifølge Ane Hansen har flere kommunalbestyrelsesmedlemmer siden valget i 2009 givet op og fokuseret på en deling af kommunen som den eneste løsning på problemerne. Mange opgaver står og venter på at blive lavet, siger hun.

- Strukturen som den forrige kommunalbestyrelse lagde op til i forbindelse med kommunesammenlægningen skal føres ud i livet. Det handler om at sprede styringen til de andre byer og ikke at samle det hele i Ilulissat, påpeger Ane Hansen.

Hun mener også, at tiden er inde til at styrke ledelsen i byerne for at sikre kvaliteten af betjeningen. Det er også tidligere aftalt, at bygdebestyrelserne får et større ansvar og mere kompetance. Og så foreslår IA også, at der oprettes en nær-styrelse, et lokalt styre på hvert sted med et mandat, for at sikre en god service over for borgerne.

Palle Jeremiassen fra Siumut har ligeledes i en pressemeddelelse sat spørgsmålstegn ved nærdemokratiet i Qaasuitsup Kommunia.

- Administrationsomkostningerne er steget fra 170 million kroner til 193 million kroner.Det er ikke blevet billigere at sammenlægge otte kommuner, understregede han.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Palle Jeremiassen.