Qaasuitsoq Syd Ane Hansen godkendt som borgmester

Ane Hansen er nu officielt valgt som formand for overgangsudvalget og kommende borgmester i Qaasuitsoq Syd.
Foto © : KNR
16. maj 2017 09:42

Lørdag konstituerede overgangsudvalget sig i Aasiaat, som den sidste af landets fem kommuner efter kommunalvalget den 4. april.

Samarbejdsaftalen mellem Siumut og Inuit Ataqatigiit og valget af Ane Hansen fra IA som formand blev godkendt af 13 af de 15 medlemmer i overgangsudvalget.

- Vi, Inuit Ataqatigiit og Siumut, har indgået en god aftale. Det er også en stor glæde, at medlemmet fra Atassut støtter aftalen og vælger mig både som formand og kommende borgmester. Dermed indgår vi i et meget bredt samarbejde i den kommende kommune, siger Ane Hansen.

Hun fremhæver, at den nye administration i den nye kommune skal bygges op, så den bliver tilpasset det grønlandske folk og kommunens forhold. Og særligt skal der lægges vægt på, at det nemt for borgerne at have kontakt med kommunen.

 - Vi vil indlede med, at skabe rammerne for administrationen af vores kommende kommune, som passer til os grønlændere. Administrationen skal være rationel og være nem at henvende sig til for borgerne.

Men det stopper ikke ved den nemme adgang for borgerne. Det kommunale styre i den nye kommune skal nemlig været helt nyt. Det skal hverken være en dansk eller europæisk model, det skal være en model der er tilpasset Grønland, så det understøtter selvstændighedaprocessen lyder det fra Ane Hansen i en pressemeddelelse.

Ved konstitueringen er Otto Jeremiassen fra Siumut blev næstformand og Hans Aronsen 2. næstformand.