Ane Hansen: Fiskerikommissionen var blevet overhørt

Forslaget om ny fiskerilov, som skulle have været behandlet på denne landstingssamling, havde slet ikke fået indarbejdet anbefalingerne fra fiskerikommissionen. Det er grunden til, at naalakkersuisoq for fiskeri Ane Hansen nu har valgt at udskyde loven endnu en gang.
Skrevet af Oline I. Olsen
28. september 2009 14:30

Naalakkersuisoq for fiskeri Ane Hansen trækker behandlingen af fiskeriloven fra Inatsisartuts efterårssamling.

- Der er ikke taget højde for fiskerikommissionens anbefalinger. Derfor udskyder jeg behandlingen, siger naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Ane Hansen. Hun vil dog fremsætte 2 ændringsforslag i den eksisterende fiskerilov.

Fiskerikommissionen kom med sine anbefalinger i februar 2009. Kommissionen ønsker blandt andet, at der laves analyser af kvotefleksordningen, individuelle omsættelige kvoter, der forvaltes af TAC'en, sondring mellem kystnært og havgående fiskeri og reducering af administrationen i fiskeriet.

Nu otte måneder efter at kommissionen er fremkommet med sine anbefalinger, er spørgsmålene endnu ikke blevet politisk behandlet i forbindelse med fiskerilovsforslaget.

Udover disse spørgsmål vil koalitionen se på mulighederne for generationsskifte i fiskerierhvervet. Ane Hansen forventer, at den nye fiskerilov kan stå færdig til 2012.