Andreas Uldum vil vente på Naalakkersuisuts konklusion

I den seneste tids uro i fiskerierhvervet har formanden for fiskeri, fangst og landbrug, demokraternes Andreas Uldum ikke været synlig eller reageret på fiskernes protest, siger Siumuts Aleqa Hammond i sin kritik. - Det tager jeg til mig, men jeg vil afvente Naalakkersuisut konklusion på sagen, siger Andreas Uldum.
Skrevet af Oline I. Olsen
06. juli 2009 14:30

Han præciserer overfor radioavisen, at han som fiskeriordfører for Demokraterne har tilkendegivet sin støtte til medlem af Naalakkersuisut Ane Hansen, da hun meldt ud at der ikke var lovgrundlag til at fastsætte mindstepriser.

Siumuts Aleqa Hammond kritiserer Andreas Uldums manglende tilstedeværelse under fiskernes protester foran Inatsisartut, hver skulle han i det mindste have hørt fiskernes budskab, og det er Andreas Uldum ked af at det ikke kunne lade sig gøre, da han som formand for udvalget for fiskeri, fangst og landbrug var til fåreholdernes landsmøde under fiskernes prostest, men han vil have sagt disse ord.

- Nu har Naalakkersuisut overtaget sagen, og jeg vil afvente deres konklusioner før jeg tager stilling til om jeg skal indkalde til et udvalgsmøde, siger Andreas Uldum, eller hvis han modtager en opfordring fra udvalgsmedlemmerne, men indtil da vil han give Naalakkersuisut plads til at arbejde med sagerne. I mellemtiden har Upernavik Seafood lukket indhanlingsteder, og i den sag vil Andreas Uldum også afvente Naalakkersuisuts konklusion.