Anders Lund Madsen-dokumentar vækker glæde i Ittoqqortoormiit

Den danske journalist og tv-vært Anders Lund Madsen er forgrundsfigur i en dokumentarserie om Ittoqqortoormiit, som sendes på DR1. Her er fokus rettet mod realiteterne i en lille by placeret langt væk fra alt og alle.
Foto © : Framegrab © Type 2
20. november 2015 11:34

Therecie Sanimuinaq Pedersen, en af de medvirkende i serien 'Anders Lund Madsen i den yderste by'er glad for, at der kommer fokus på hendes by.

- Jeg er meget stolt af udsendelsen i går. Det, der har brændt inde i mig i lang tid, er endelig kommet ud, siger Therecie Sanimuinaq Pedersen, som er født og opvokset i Ittoqqortoormiit, til KNR.

Læs også BILLEDER Anders Lund Madsen klar med dokumentarserie fra Ittoqqortoormiit

Hun fortæller, at de før Anders Lund Madsens ankomst var blevet forberedt på, at de skulle filmes i en dokumentar. Dog havde de frygtet, at filmen skulle baseres på komedie, da Anders Lund Madsen har en tendens til at lave udsendelser baseret på komik.

- Vi fik at vide, at indholdet skulle være alvorligt, ikke noget med pjat at gøre, som han udsendelser ellers plejer at handle om.

- Vi var lidt skræmte i starten, men da de forklarede, hvad det drejede sig om, var vi klar til det og åbne omkring det, siger hun.

Læs også Nu hedder Ittoqqortoormiit det samme i hele landet

Der er omkring 400 indbyggere i den isolerede by Ittoqqortoormiit, og indbyggerne kan nogle gange føle sig efterladte og glemte, siger Therecie Sanimuinaq Pedersen.

Derfor er hun glad for, at der bliver sat fokus på byen, og hun håber, at dokumentaren kan være med til at give en forståelse af, at byen også er tilstede.

- Så verden kan se, at der altså er andre herovre. Vi har brug for hjælp en gang i mellem, men vi bliver overhørt gang på gang, derfor håber jeg, verden ude omkring kan vågne lidt op efter at have set den og høre mere på os, som rigtige mennesker, siger Therecie Sanimuinaq Pedersen fra Ittoqqortoormiit.

Næste afsnit af 'Anders Lund Madsen i den yderste by' sendes torsdag 26 november på DR1. Du kan også se det og de følgende afsnit her