'Anda Uldum taler med to tunger'

Hvem stemte for og hvem stemte imod? Der er forvirring om Finansudvalgets afstemning i sagen om Naalakkersuisuts ansøgning om omrokering af midler til de videre forundersøgelser omkring en ny containerhavn i Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
09. juli 2011 16:06

Demokraternes Anda Uldum beskyldes nu af  Siumutterne Finn Karlsen og Aleqa Hammond for at tale med to tunger.

Ifølge oplysninger fra Finansudvalget, var det et enigt Finansudvalg, der sagde nej til Jens B. Frederiksens ansøgning. Det vil sige, at Anda Uldum dermed også stemte nej.

Men i gårsdagens radioavis sagde Demokraternes medlem i finansudvalget, at han havde støttet Jens B. Frederiksens ansøgning, og at han beklagede finansudvalgets nej.

Og han fastholder i dag overfor Radioavisen at han er 100 procent sikker på, at han stemte for ansøgningen, som således kun blev nedstemt, fordi Siumut sammen med IA afviste Jens B. Frederiksens anmodning.

Finn Karlsen og Aleqa Hammond oplyser i øvrigt, at deres afvisning af ansøgningen blandt andet bunder i, at de ubrugte midler, man ville hente pengene fra, stammede fra anlægsprojekter fra bygder og yderdistrikter, og dette fandt Siumut uacceptabelt.

Desuden vil de afvente den trafikpolitiske debat om Transportkommissionens betænkning, skriver de to Siumut-politikere.

Radioavisen har i dag forsøgt at få en kommentar fra Finansudvalgets formand, IA´s Olga P. Berthelsen, for at få opklaret om det var et enigt Finansudvalg eller ej, der nedstemte ansøgningen til havneforundersøgelserne.

Men det har ikke været muligt at træffe Olga P. Berthelsen i dag.