Anda Uldum og Maliina Abelsen i Canada

Der er i øjeblikket fuld gang i forberedelserne til Arctic Winter Games 2016, der skal afholdes i Grønland. Den nyudnævnte generalmanager for AWG 2016 Maliina Abelsen er i disse dage i Nunavuts hovedstad Iqaluit for at lave aftaler om samarbejdet omkring AWG 2016. Med sig har hun Anda Uldum.
Skrevet af Peter Troelsen
21. august 2013 08:44

Ishockeykampene ved AWG afholdes i Nunavut, da der ikke findes en ishockeyhal i Grønland, og derfor har Anda Uldum og Maalina Abelsen taget turen til Canada for at aftale detaljerne om samarbejdet med AWG. De to repræsentanter har haft meget givtige møder med borgmesteren i Iqaluit John Graham. Han har bakket fuldt og helt op omkring arrangementet, og samarbejdet med Grønland er i sikre hænder hos den nyvalgte borgmester.

-Vi er glade for, at samarbejde med byen Iqaluit, for at sikre, at Arctic Winter Games 2016 vil omfatte ishockey og blive en succes. Vores to samfund har en masse tilfælles, og vi ser dette som en mulighed for at styrke vores forhold og udveksle erfaringer og viden på flere områder. Vi er taknemmelige for den samarbejdsånd, som byen udviser, forklarer Anda Uldum.

Selv om der er meget lang tid til Arctic Winter Games 2016 afholdes, er det helt centralt, at aftalerne med den canadiske medværtsby er på plads så tidligt som muligt. På den måde ved man hos arrangørerne helt præcist hvad der skal ske og hvornår.

- Dette er et godt eksempel på, at vores to samfund arbejder sammen om at styrke udviklingen af sport, opbygge partnerskaber og fremme kultur og værdier i den ånd som Arctic Winter Games repræsenterer.  Vi har en unik tradition for at arbejde sammen. I 2002 var Nuuk og Iqaluit sammen værter for Arctic Winter Games. Vi vil bidrage til at legene i Grønland i 2016 bliver en succes og ser frem til et fortsat partnerskab, når vi skal til at forberede vores forslag til Arctic Winter Games i 2020, siger borgmester John Graham.