Amerikanske storbyer lukker restauranter efter virusudbrud

I forsøg på at bremse spredningen af coronavirus i USA lukker restauranter i New York og Los Angeles.
Times Square i New York, der normalt vrimler med folk, ser nu næsten tom ud på grund af coronavirus. Foto © : Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. marts 2020 07:44

Barer, restauranter, natklubber og teatre bliver beordret lukket i de amerikanske storbyer Los Angeles og New York.

Det meddeler byernes borgmestre, Bill de Blasio og Eric Garcetti, natten til mandag dansk tid.

Tiltagene sker i forsøg på at bremse spredningen af coronavirus.

Enhver restaurant, bar eller café, der sælger mad, vil kun være i stand til at tilbyde takeaway og levering, siger borgmestrene.

Borgmestre: Virus er en hidtil uset trussel

- Virusset kan sprede sig hurtigt gennem de tætte interaktioner, som newyorkere har på restauranter, barer og steder, hvor vi sidder tæt sammen. Det bliver vi nødt til at bremse, siger borgmester i New York Bill de Blasio.

Los Angeles-borgmester Eric Garcetti siger søndag aften lokal tid, at han også beordrer fitnesscentre lukket.

Begge borgmestre siger, at det ikke har været en let beslutning.

- De her steder er en del af hjertet og sjælen i vores by. Men vores by står over for en hidtil uset trussel, og vi skal reagere med en krigstidsmentalitet, siger de Blasio.

800.000 ansatte påvirket

Lukningen af kultur- og spisesteder i New York træder i kraft tirsdag morgen lokal tid. I Los Angeles gælder restriktionerne fra midnat søndag.

Det vides ikke, hvor længe restriktionerne i New York gælder, mens Los Angeles-virksomheder, der er berørt af beslutningen, skal forblive lukket indtil 31. marts - med mulighed for forlængelse.

Mere end 50.000 restauranter i New York forventes at lukke tirsdag morgen. Lukningen vil påvirke mere end 800.000 ansatte.

Forsamlinger over 50 personer frarådes

I Las Vegas lukker 14 hoteller og kasinoer langs den berømte hovedgade, The Strip, fra tirsdag som følge af coronavirusset. Det skriver Los Angeles Times.

Også mange shows er blevet aflyst i Las Vegas, herunder Cirque du Soleil og David Copperfield.

Antallet af smittede med coronavirus i USA er steget til over 3000. Alene det seneste døgn er der registreret mere end 800 nye smittetilfælde, heraf 200 i New York.

Mandag lukker flere amerikanske storbyer, herunder New York, skoler. Forsamlinger på mere end 50 personer i USA frarådes desuden i de næste otte uger.