Amerikanske medier udebliver igen fra investeringskonference i Saudi-Arabien

En række store amerikanske medier udebliver fra en stort anlagt investeringskonference i Saudi-Arabien for andet år i træk som følge af drabet på journalisten Jamal Khashoggi.
USA's handelsminister, Steven Mnuchin, rådgiver Jared Kushner og tre andre højtstående amerikanske politikere kommer imidlertid til at deltage i den internationale investeringskonference "Davos i ørkenen". Arkivfoto Foto © : Fadi El Benni/Flickr
Skrevet af Ritzau
23. oktober 2019 16:23

USA's handelsminister, Steven Mnuchin, rådgiver Jared Kushner og tre andre højtstående amerikanske politikere kommer imidlertid til at deltage i den internationale investeringskonference "Davos i ørkenen".

Men mediegiganter som Fox Business Network, CNN, CNBC, Bloomberg Media, New York Times og Financial Times kommer ikke, skriver Hollywood Reporter.

Sidste år udeblev mange udenlandske topchefer fra det internationale erhvervsliv også på grund af drabet på den kritiske journalist i Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

LÆS OGSÅ Journalist blev dræbt på konsulat

Målet med konferencen fra den 29. oktober til og med den 31. oktober i Riyadh er at fremstille Saudi-Arabien som et trygt og lukrativt investeringsland.

Saudi-Arabias magtfulde kronprins, Mohammed bin Salman, forsøger at omlægge Saudi-Arabiens økonomi, så landet bliver mindre afhængigt af olieindtægter.

Kronprinsen har taget "det fulde ansvar" for drabet på Khashoggi, men han nægter at have givet ordre til det.

CIA mener, at kronprinsen personligt beordrede drabet.