Amerikanere tøver med olieboringer i Arktis

Protester fra såvel befolkningen som miljøorganisationer har haft indvirkning på amerikanske politikere, der nu trykker på pauseknappen for arktisk olieefterforskning.
27. maj 2010 09:32

- Det er en fejltagelse at bore i Arktis, lyder det i nye tv-reklamer i amerikanske nyhedsprogrammer. Reklamerne opfordrer seerne til at ringe til præsident Obama og viderebringe beskeden.

Og det lader til, at beskeden er ved at nå politikerne.

Desuden meddeler Associated Press til morgen, at den amerikanske indenrigsminister Ken Salazar i dag vil udtale, at han ikke vil godkende ansøgninger om tilladelse til at bore i Arktis før i 2011. I Salazars nye plan, som bliver offentliggjort senere i dag, står der, at han først vil have nye undersøgelser om arktisk bore-teknologi, og at han vil bede USA's Geologiske Undersøgelser om en evaluering af både risikoen ved arktisk olie -boring og en vurdering af mulige metoder til at rydde op efter et oliespild.

Olieselskabet Shell skulle have boret fem undersøgelses borehuller nu til sommer, men de er nu blevet udskudt.

De amerikanske nyhedsmedier kører også på katastrofen i den Mexikanske Golf, der er USA's største miljø katastrofe. Ligenu breder den sig til staten Louisiana, hvor mange ernærer dig ved turisme og fiskeri.